Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Δείξε μου πώς μπαίνεις στο Internet ... να σου πω το IQ σου!


Πες μου πώς μπαίνεις στο Ιντερνετ να...δω το IQ σου!
Όσοι προτιμούν για την περιήγησή τους στον κόσμο του Διαδικτύου τον Internet Explorer έχουν κατά μέσο όρο χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης (IQ) από όσους επιλέγουν browsers όπως ο Google Chrome ή ο Firefox.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα της AptiQuant, μίας καναδικής εταιρείας ψυχομετρικών ερευνών η οποία αφού δημοσίευσε τεστ νοημοσύνης στην ιστοσελίδα της, συνέκρινε τα αποτελέσματα 100.000 χρηστών της σε σχέση με τον browser που αυτοί χρησιμοποιούσαν.Διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι «φίλοι» του Internet Explorer, έχουν IQ λίγο υψηλότερο από 80, δηλαδή κάτω από το γενικό μέσο όρο. Αντίθετα, όσοι χρησιμοποιούσαν Google Chrome, Safari και Firefox φαίνεται να έχουν μέσο δείκτη νοημοσύνης 110, δηλαδή ελαφρώς πάνω από τον μέσο όρο.
Ακόμη καλύτερα είναι τα αποτελέσματα για τους χρήστες των λιγότερο γνωστών στο ευρύ κοινό browsers, Camino, Opera και Internet Explorer με πρόσθετο λογισμικό Chrome Frame, των οποίων το μέσο IQ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι «πολύ υψηλό» και κυμαίνεται στο 120.«Η έρευνα δείχνει ότι πιθανότατα υφίσταται μία ουσιαστική σχέση μεταξύ των νοητικών ικανοτήτων ενός ατόμου και της επιλογής browser. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τεστ, υπάρχει ξεκάθαρη ένδειξη ότι τα άτομα που βρίσκονται συγκριτικά πιο χαμηλά στην κλίμακα του δείκτη νοημοσύνης τείνουν να μην αναβαθμίζουν ή να μην αλλάζουν τους browsers τους» καταλήγει ανακοίνωση της AptiQuant.

 source: το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου