Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Χρονικό μιας γεμάτης ημέρας στη Χαλκιδική !

Το χρονικό μιας γεμάτης καλοκαιρινής ημέρας στο ... πρώτο πόδι Χαλκιδικής !!! 
Ένα πρόγραμμα που όταν το κάνουμε πάντα μας ικανοποιεί!!! Άρα, εάν βρίσκεστε και εσείς κάπου εδώ γύρω δοκιμάστε το και ΔΕΝ θα χάσετε :))) 




Ξεκινάμε λοιπόν ... :

1. Ξύπνημα γύρω στις 9.30 πμ (γιατί είμαστε και πρωινοί τύποι) και έτοιμοι για πρωινό (μέχρι τελικής πτώσεως, από δημητριακά - και καλά για να χαιρόμαστε ότι προσέχουμε τη γραμμή μας - μέχρι κρουασάν και τοστ) στο μπαλκόνι, χαλαρά, με θέα τη θάλασσα!


beautiful morning in Chalkidiki


2. 11.30πμ, μια καλή ώρα για αναχώρηση προς Παλιούρι...την άκρη δηλαδή του πρώτου ποδιού, όπου οι παραλίες είναι super, μέσα στο πράσινο και...στα beach bars ;) ... "Blue Fish" και "Κoursaros" σταθερές αξίες για μπάνιο μετά μουσικής! Αααα, βασική προυπόθεση την εκδρομούλα αυτή να την κάνουμε καθημερινή, γιατί το Σαβ/κο, πέρα από την κίνηση, μην περιμένετε να βρείτε εύκολα ξαπλώστρες!

   
Paliouri beach

3. Κάναμε το μπάνιο μας, ήπιαμε το freddo μας, διαβάσαμε και 2-3 περιοδικά...η ώρα να 'χει πάει 3.00μμ ...άρα να πάμε για φαί; Μπα, όχι ακόμα...μας περιμένει ο "Nαυαγός" για μια μικρή στάση, είτε γρήγορης βουτιάς, είτε μιας κρύας μπύρας στο bar πάνω από τη θάλασσα. Καθημερινή και τέτοια ώρα ο "Ναυαγός" δεν έχει πάρτυ, δεν έχει κοσμοσυρροή (κάτι που γίνεται μόνο Σάββατο και Κυριακή, από αργά το απόγευμα και όσο πάει! - δοκιμάστε το και αυτό... μοναδική εμπειρία χορού-ποτού-ξεσσαλώματος!!!-) και, όσο κι αν δεν το πιστεύαμε όταν το αντικρίσαμε, μια καθημερινή μέρα ήταν ένα πολύ chill out beach-bar! 

 
Navagos bar


4. Εεεε τώρα σίγουρα, γύρω στις 4.30μμ, έχει έρθει η ώρα για φαί και κατευθυνόμαστε προς Πόρτο Βαλίτσα... ένα μέρος ονειρεμένο, στο Παλιούρι και πάλι, μέσα στα πεύκα, με θέα μοναδική και ένα εστιατόριο με gourmet κυρίως πιάτα. Μια κλασσική γευστικότατη επιλογή...ριγκατόνι με καπνιστό σολωμό (ο chef βάζει όλη του την τέχνη και μας εντυπωσιάζει πάντα ευχάριστα)....αααα μην ξεχάσω και το καταπληκτικό τυρί σαγανάκι με σουσάμι και μέλι...όλα τα λεφτά :)



 
Porto Valitsa / Paliouri

5. Ωραία φάγαμε... δεν πίνουμε και ένα καφεδάκι στο πανέμορφο cafe, λίγο πιο κάτω από το εστιατόριο ; Βεβαίως...

  Porto Valitsa (cafe)


6. Άρχισε να σουρουπώνει και σιγά σιγά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής ... μία γεμάτη ημέρα φτάνει στο τέλος της και εμείς μένουμε γεμάτοι με όμορφες εικόνες... 


Chalkidiki's sunset


article: reinegr.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. αααχ τώρα που τα έγραφα και έβλεπα και τις photos (ειδικά από Porto Valitsa που είμαι big fan) λέω σε 1-2 μέρες να ξανακάνω ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή