Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Used - The recycle Bar : μπαρ με οικολογική συνείδηση!

Used - The Recycle Bar στο Χαλάνδρι ... όπου σχεδόν τα πάντα εκεί είναι ανακυκλωµένα!

Recycle-Bar-386
Παλιά παράθυρα εκτελούν χρέη τραπεζιού. Το ίδιο και οι ρόδες αυτοκινήτου που έχουν σταµατήσει να οργώνουν τους δρόµους και λειτουργούν πλέον σαν στήριγµα για τον καφέ, το τσάι ή το ποτό µας, όλα σε ιδιαίτερα προσιτές τιµές. Ό,τι µπορεί να φέρει την ταµπέλα του ανακυκλωµένου βρίσκεται µέσα σε αυτό το ζεστό χώρο στο Χαλάνδρι. Σχεδόν το 90% των αντικειµένων που διακοσµούν το Used - The Recycle Bar είναι ήδη χρησιµοποιηµένο, ανακυκλωµένο ή µεταποιηµένο, για να µπορεί να δηµιουργεί ατµόσφαιρα και παράλληλα να ενισχύει την οικολογική µας συνείδηση.

Οικολογικά και οικονοµικά
Το Used - The Recycle Bar είναι η υλοποίηση µιας ιδέας τριών φίλων που αποφάσισαν να ανοίξουν ένα µπαρ το οποίο θα φανέρωνε τις περιβαλλοντικές τους ανησυχίες. «Θέλαµε να κάνουµε κάτι που να δηλώνει ότι σκεφτόµαστε οικολογικά. Μέχρι και το χαρτί τουαλέτας είναι ανακυκλωµένο, γι’αυτό και δεν µπορούσαµε φυσικά να βρούµε πιο αντιπροσωπευτικό όνοµα για το µαγαζί µας!», λένε οι ιδιοκτήτες του. 

Στο χώρο υπάρχουν παντού φυλλάδια περιβαλλοντικού περιεχοµένου ώστε ο κόσµος να ενηµερώνεται για το τι συµβαίνει στον πλανήτη µας, ενώ stands µε ανακύκλωση µπαταριών βρίσκονται στις γωνίες. Στον πάνω όροφο φιλοξενούνται εκθέσεις φωτογραφίας, κοσµηµάτων κ.λπ. διάφορων καλλιτεχνών για να µπορεί όποιος θέλει να τις επισκέπτεται πριν ή µετά τον καφέ ή το ποτό του ή να τις απολαύσει παράλληλα µε αυτά όταν ο χώρος µετατρέπεται σε bar theatre ή σε live stand up comedy.

Με λίγα λόγια το Used - The Recycle Bar είναι ένα µαγαζί γεµάτο ζωή, µουσική και χαλάρωση, µε σεβασµό προς το περιβάλλον και διάθεση για αλλαγή από όλους – και εκείνους που το δηµιούργησαν, και εκείνους που το επισκέπτονται. «Πριν από δύο χρόνια που ξεκινήσαµε δεν περιµέναµε τέτοια απήχηση. Ο κόσµος που έρχεται είναι όλων των ηλικιών, και είµαστε πολύ χαρούµενοι γι’ αυτό. Τα ποτά πάντως δεν είναι ανακυκλωµένα, γιατί το ακούσαµε και αυτό!»








Τοποθεσία: Γρ. Γυφτόπουλου 6 (πρώην Μεσολογγίου), Χαλάνδρι, Αθήνα 
τηλ. επικοινωνίας: 210 6839426.


πηγή: Forma

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ!!! ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ!!! ΚΑΛΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΠΟΜΕΣΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Βάσω και σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :) Nα 'σαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή