Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Καυτερή σκορδομακαρονάδα ... για το κρύο !

Είναι το κρύο τσουχτερόοοοοοο .... τι θα λέγατε λοιπόν για μια νοστιμιά καυτερή που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία στο χώρο;;; Και το όνομα αυτής ... πιπερίτσα καυτερή!!! Όχι μην ανησυχείτε, δεν σας προτρέπω να τη φάτε σκέτη (αυτό θα είχε δυσάρεστα αποτελέσματα!!!), αλλά να την χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε μια πικάντικη μακαρονάδα, νοστιμότατη, εύκολη και πολύ γρήγορη! Καλή σας όρεξη!

                                 Σκορδομακάρονα με καυτερή πιπερίτσα
Υλικά

500 γραμμ. σπαγγέτι

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-4 καυτερές πιπερίτσες
1 κ.σ. πάπρικα
2 κ.σ. μαϊντανό

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα.
Σοτάρουμε για 2΄, έως ότου απελευθερωθούν τα αρώματα του σκόρδου. Προσοχή, να μην πάρει χρώμα! Προσθέτουμε την πάπρικα και το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2΄ λιγότερο απ’ όσο πρέπει. Κρατάμε 1 φλιτζ. από το νερό τους, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών, για 2΄. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί.


μερίδες 7

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 7 λεπτά


συνταγή από : argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου