Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

"Πανελλήνιες" εξετάσεις που παραλύουν μια ολόκληρη χώρα !

Η χώρα παραλύει, η κοινωνική ζωή παγώνει, πτήσεις αναβάλλονται, η έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου μετατίθεται και οι ναοί γεμίζουν από γονείς που προσεύχονται για τα παιδιά τους. Δεν πρόκειται για σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά γι' αυτό που ζει η Νότια Κορέα. 

Μια ολόκληρη χώρα παραλύει για τις ...μαθητικές εξετάσεις !
Και ο λόγος δεν είναι κάποια φυσική καταστροφή. Η αιτία βρίσκεται στις εξετάσεις εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις αντίστοιχες "πανελλήνιες", που πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο.

Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και οι απαιτήσεις πολύ υψηλές. Στους διαγωνιζόμενους, επομένως, πρέπει να προσφερθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες, στο όνομα των οποίων το χρηματιστήριο άνοιξε με μια ώρα καθυστέρηση σήμερα για να αποφευχθούν τυχόν μπλοκαρίσματα, που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την έγκαιρη προσέλευση των μαθητών στα εξεταστικά κέντρα, ενώ περιπολικά ανοίγουν τους δρόμους.

Την ώρα των προφορικών, τα αεροδρόμια κλείνουν για να μην ενοχλήσει ο θόρυβος των αεροπλάνων ούτε έναν μαθητή.
Οι επιτηρητές στις αίθουσες υπόκεινται σε ορισμένους αυστηρούς κανόνες: απαγορεύεται να βήχουν,
να φορούν βαρύ άρωμα, να μασούν τσίχλα και να κάνουν οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή των μαθητών την ώρα των γραπτών εξετάσεων.


Είναι η στιγμή που χιλιάδες γονείς προσεύχονται γονυπετείς στους θεούς τους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους στη δύσκολη δοκιμασία που περνούν. Όμως, δεν καταφεύγουν μόνο στις προσευχές αλλά και στα γούρια: το πιρούνι θεωρείται ένα καλό δώρο, επειδή μπορείς να "τσιμπήσεις" τις απαντήσεις, όπως και το χαρτί υγείας, επειδή στα κορεατικά η λέξη είναι σχεδόν ομόηχη με το ρήμα "λύνω". Αντίθετα, οι μπανάνες θεωρούνται απαγορευτικές, επειδή από τις μπανανόφλουδες γλιστράς!

{Τα σχόλια δικά σας!!! Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα παιδιά :P  reine}


πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου