Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Θρεπτική και δυναμωτική μεσογειακή ομελέτα

Bonjour!!!! Ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό επιτέλους έφτασε ! Καφεδάκι ήπιαμε, ας εφοδιαστούμε και με ενέργεια, χάρη στη σημερινή μας νοστιμότατη και θρεπτικότατη μεσογειακή ομελέτα! Η αλήθεια είναι πως τόσες βδομάδες που σας προτείνουμε τα πρωινά μενού του Σαββατοκύριακου δεν ξαναφτιάξαμε μια τέτοια ομελέτα! Ομελέτα είχαμε φτιάξει μια Κυριακή του Οκτώβρη, αλλά στην πολύ παχυντική της (πεντανόστιμη ωστόσο) εκδοχή ! {Αν θέλετε να θυμηθείτε και εκείνη τη συνταγή, πατήστε ΕΔΩ }... Καλή σας όρεξη!!!


                            

Υλικά: 
- 4 αυγά 
- Γαλοπούλα καπνιστή σε φέτες
- Φέτα τριμμένη 
- 1 ντομάτα φρέσκια μικρή 
- 1 πιπεριά πράσινη φρέσκια μικρή 
- Φρέσκο κρεμμύδι 
- Ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι (πωλούνται έτοιμες) 
- Πιπέρι 
- Ρίγανη 
- Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση : 
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να κιτρινίσει εντελώς το μείγμα. Σε μια πλαστική επιφάνεια κόβουμε σε λωρίδες την πιπεριά και σε μικρά κομματάκια την ντομάτα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε «μισοφέγγαρα» (κάτω από τον απορροφητήρα, ok?!). Τέλος, κόβουμε την καπνιστή γαλοπούλα σε λωρίδες.
Ρίχνουμε την φέτα, τις ελιές και την ρίγανη στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε. Σε ένα αντικολητικό τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι και το απλώνουμε με μια χαρτοπετσέτα παντού. Ανοίγουμε την φωτιά στο δυνατό και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, την πιπεριά και την γαλοπούλα μέχρι να ροδίσουν λίγο.
Έπειτα χύνουμε από πάνω το μείγμα με τα αυγά και την φέτα φροντίζοντας να απλωθεί σε όλο το τηγάνι ομοιόμορφα. Το αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά περίπου και ύστερα το γυρνάμε από την άλλη με μια ξύλινη σπάτουλα. Το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά μέχρι να γίνει καφετί και σερβίρουμε!
Αν θέλετε μια πιο spicy παραλλαγή μπορείτε να προσθέσετε και λίγο tabasco. Της ταιριάζει απόλυτα!


συνταγή από : in2life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου